Sa “vlen” Shqipëria për botën? “The Good Country Index”: Renditemi të 64-tët mes 169 vendeve të globit, të fundit në rajon

“The Good Country Index” e rendit Shqipërinë në vend të 64-të mes 169 vendeve në botë, sa i përket kontributit që jep si shtet ndaj fqinjëve dhe botës. Ky publikim vjen në formën e një raporti periodik, kryer nga Simon Anholt dhe Dr Robert Govers dhe përpiqet të masë kontributet e çdo vendi për botën jashtë kufijve territorialë në raport me madhësinë (mbi PBB). Sipas hartuesve të raportit, e kundërta e një vendi të mirë konsiderohet një “vend egoist”, pra jo një “vend i keq”, çka do të thotë se qëllimi i indeksit nuk është të gjykojë moralisht vendet e … Vazhdoni me leximin e Sa “vlen” Shqipëria për botën? “The Good Country Index”: Renditemi të 64-tët mes 169 vendeve të globit, të fundit në rajon